1. Подарък за майката

  И така, какво може да се подари на една жена, като се има предвид И ролята ѝ на стожер в обществената единица „Семейство“ и във вечния цикъл на живота? Как се избира подарък за човека, доставил с доста мъки 3-те килограма живот и който след това полага всекидневни грижи и възпитание на поколението, със смесица от благородство, дъга, еднорози и вълшебен прах?

  Не върви, нали, на този прекрасен човек да му подарим чинии, вълнени чорапи или отвертка-шестогран. Ако случайно сте хукнали да купувате едно от изброените – за Бога, спрете се на секундата!

  Ами тогава какво?

  Злощастният татко често разчита на рекламите по телевизията, където изключително спретнати и усмихнати, стегнати, фризирани и гримирани жени ахват от блаженство, когато той им подари цветя/парфюм/прах за пране/натурален сок от портокал.

  По-смелите решават да въвлекат и децата в някаква обща идея за идеален подарък-изненада за мама, като например да ѝ поднесат закуска в леглото, с което ѝ показват колко важна е за семейството, носейки ѝ поднос като на кралица.

  Боже. Мой. Милостиви. Моля. Те. Без. Закуска. В. Леглото.

  Добрите намерения не са гаранция за добро изпълнение. Мама обикновено се буди от миризмата на прегорял хляб и истерично тряскане на посуда в кухнята. Търпеливо трябва да изчака около час и половина, колкото ще отнеме на милото ѝ семейство да сипе кафе в чаша и да сложи препечена филийка с конфитюр на чиния, които да бъдат донесени в спалнята. Тя трябва да се престори на заспала и да се събуди с приятна изненада, за да зарадва останалите членове на семейството – все пак, дори когато тя е в центъра на вниманието, майката трябва да се грижи за самочувствието и на останалата част от семейството.

  И така, тя се буди. И какво открива?

  Ако кафето не е студено, ще е студена препечената филийка, която ще има вкус на стелка. Конфитюрът от филийката непременно ще капне върху възглавницата, което ще значи, че мама трябва да смени и изпере спалното бельо. Мама ще остане търпеливо усмихната и изненадана (сега разбрахте ли защо по-горе говорехме за благородство!) и ще отиде в кухнята, където ще завари сцена от апокалиптичен филм на Ридли Скот. Ще успее да преброи всички тигани, защото ще са използвани, няма да храни котките, защото те ще са изблизали маслото от купичката, в която иначе седи с похлупак, ще измете кухненския под наред с трохите от половин хляб, които са паднали от плота.

  Да обобщим накратко, ако не сте внимавали с идеята за закуска в леглото: мама се буди от задушлива миризма на прегоряло, лепне от размазан конфитюр, ще пере половин ден и има да чисти кухня. Ами, благодаря, АМА НЕ, нямаше нужда, дет’ се вика.

  Да заведем майката и семейството на обяд някъде е друга чудесна идея за приятна изненада-подарък за отрудената майка. Звучи примамливо и лесно за изпълнение. Ще облечем децата, ние ще се облечем, ще се качим в колата и ще отидем на онова място на язовира, което мама много харесва, където ще похапнем вкусна храна, сготвена от някой друг, ще се чекираме във Фейсбук, ще се снимаме усмихнати с децата и ще запомним този ден като приятен.

  Какво може да се обърка?!

  В действителност, още преди да стигнете, сте загубили час от живота си. Бебето се е наакало, другото дете не може да си намери любимата жълта блуза, майката се опитва няколко пъти да се напъха в любимите дънки отпреди бременността, колата трябва да бъде разчистена от празни пластмасови бутилки… да не изреждаме списъка, че ще загубим още един час.

  Някак си успявате да не се сбиете с другите шофьори по пътищата, които завиват без мигач, правят обратен завой на светофара или паркират напреко върху пешеходната пътека. Когато пристигате на въпросното любимо на мама място се оказва, че и други мами са били изненадани със същата идея. Налага се да паркирате напреко на пешеходната пътека, защото другата възможност за паркиране е в язовира.

  Само след около час чакане, сядате на освободената маса пред тоалетната. Самият обяд го пропускате, защото точно като сервират храната, бебето се разплаква и трябва да бъде накърмено, а другото изгладняло дете ви изяжда порцията. Снимките също ги пропускате, защото искате да забравите този ден.

  Не бойте се, мили татковци, мъже и гаджета. Виждаме паниката в очите ви и ще ви подадем спасителен пояс. Ще споделим една от големите тайни на майчинството, която повече майки няма да си кажат без бой.

  Перфектният подаръка за една майка е

  да не е майка за малко

  Точно така. Обожаваме децата си, семейството си, но сме майки по 365 дни, всеки ден, 24 часа на ден. Когато ни подарявате нещо, нека е да не сме майки за час, два или ден, при това в екстремни условия, като на ръба на язовир.

  Мечтаният подарък за майката е ДА СЕ НАСПИ. Изобщо – да спи. Много да спи. Да спи непробудно и без някой да я буди или ръчка. Да подремне. Да подремне няколко пъти в рамките на един ден. Да не готви. Да не мие чинии и да не зарежда миялната. Да не пуска пералня. И да не простира. Да не събира сухите дрехи от простора. Да не слуша семейни спорове. Да не сменя памперс. Да не мие наакано дупе. Да не помага с домашно по математика. Да не глади. Да не става да храни бебето няколко пъти нощем.

  Най-добрият подарък за майката е да я няма за малко.

  Под „няма я“, имаме точно това предвид – няма я, отишла е на фризор, или на маникюр, или на пазар (но пазар ЗА СЕБЕ СИ, а не за да напазарува, за да сготви гювеч), или на кино, или на бар, на дискотека, на разходка, седнала е да си чете книжка, да гледа филм или всичко изброено едно след друго.

  Всяка майка иска поне за малко да проведе смислен разговор с възрастен, който е за различна от децата тема, и иска поне за малко това, което прави, да не е прекъсвано от „Мамо?“.

  Поглеждаме излющения лак на палеца на крака, който лакирахме преди 5 месеца и със сигурност знаем, че това е най-добрият подарък за една майка – някой друг да е майка за малко. Искаме в края на деня да целунем децата за лека нощ, когато са вече нахранени, изкъпани, с пижами, сънени и завити и да пропуснем цялата пледоария преди този момент.

  Ако не вярвате, попитайте майката дали такъв подарък би ѝ харесал.

  Затова, мили татковци, мъже, гаджета и съпрузи, пропуснете букета цветя. Това, което искаме е тиха спалня, в която можете тихичко да се присъедините към нас, след като сме се изкъпали сами, необезпокоявани от деца, нахранили сме се на спокойствие, лакирали сме си ноктите и сме успели най-накрая да прочетем книгата, която започнахме преди 3 години.

  Виж повече
 2. Идеи за мъжки подарък

  Идеи за мъжки подарък

  С цел да ви помогнем да подберете точно това, което ще накара очите на хората, които обичате, да заблестят, сме събрали най-добрите идеи за подаръци.

  Естествено, те са подходящи са рожден или имен ден, за завършване или годишнина, както и за всички други празници.

  Портфейл

  Това е един универсален вид подарък, който е подходящ за абсолютно всеки мъж и за всеки повод. Намират се в различни стилове и от различни материали, така че можете да изберете точния модел, който ще зарадва любимия ви човек. Нещо, което не бива да забравяте, е, че според поверията, никога не трябва да подарявате празен портфейл. Тоест, в него трябва да има пари, дори и да са само 50 стотинки.

  Ръчен часовник

  Стилен и традиционен подарък, който е особено подходящ, ако любимият ви човек обича да носи часовници. Ако разполагате с по-голям бюджет, можете да му купите луксозен мъжки часовник часовник, с който да се хвали пред приятелите си. Естествено, това не е необходимо, понеже на пазара има много модели, които са също толкова красиви и елегантни, но доста по-евтини, така че ще успеете да включите покупката в бюджета си.

  Тениска с щампа

  Разбира се, винаги можете да заложите на дрехите за подарък. Една страхотна идея са тениските с щампи. Купете му забавна тениска с щампа, която ще го разсмее и зарадва. Но, също така, има сайтове в интернет, от които можете да поръчате тениска с щампа по ваш избор, като по този начин ще добавите нотка индивидуалност в подаръка

  Колан

  Ако любимият ви човек обича да носи дънки, тогава коланът може да бъде много приятен подарък. Той ще разнообрази и допълни стила на всеки човек, като ще му придаде още повече чар и красота. Разбира се, тук също съществуват множество варианти, така че ще можете да изберете колана, който най-добре ще подхожда на този, за когото купувате подарък.

  Запалка

  Запалките са едно от нещата, които повечето хора винаги носят в джобовете си. Изберете някоя красива и забавна запалка, която ще накара любимия ви човек винаги да си спомня за вас, когато я използва. На пазара има голямо разнообразие от избори, така че няма да се затрудните да изберете точния модел.

  Термо чаша

  Термо чашите или термосите са приятни и практични подаръци. Не познавам, човек, който работи в офис и не се нуждае от такава. Те ще държат напитката на любимия ви човек винаги топла и така ще му предоставят късче уют и топлина в студените дни. Голяма част от термо чашите могат да бъдат използвани и през лятото, тъй като те задържат напитката на любимия ви човек студена за по-дълго време.

  Спортен сак

  В случай, че искате да намерите подходящия подарък за човек, който е любител на спортуването, тогава страхотна идея е да му вземете спортен сак. По този начин той ще може да носи всички необходими вещи и пособия, което прави подаръка ви не само приятен, но и много практичен.

  Спортна бутилка за вода

  В случай, че любимият ви човек е любител на тренировките или спортуването, тогава изключително добра идея за прекрасен и практичен подарък е спортна бутилка за вода. Всеки, който спортува усилено, трябва да приема много течности, така че любимият ви винаги ще държи подаръка ви подръка и с усмивка ще си спомня за приятно прекарания празник

  Раница

  Ако вашият любим човек обича да спортува или да пътува или просто ходи на работа с лаптоп, отлична идея за подарък е раницата. Тя не само ще е страшно практична, понеже така той ще може да носи всичко необходимо в нея, но също има възможността да е много красив и стилен подарък, благодарение на наличието на множество различни модели, от които да избирате.

  Компас

  Ако мъжът до вас харесва къмпингуването, то прекрасна идея за подарък е да му вземете компас. Това ще е възможност да му покажете, че го обичате и се интересувате от хобитата му, а и ще е практична вещ, която да използва при разходките си из природата.

  Дифузер с етерични масла

  Популярните ултразвукови дифузери за ароматерапия с етерични масла са подходящ подарък за всеки мъж. Дифузерите мога да се използват с различни етерични масла, правейки ги подходящи за всякакво настроение и вкусове. Могат да бъдат използвани в дома или офиса, за намаляване на стреса, релакс, концентрация и приятна обстановка.

  Гривна и колие

  Аксесоарите към тоалета определено не са единствено за жените. Напротив, много мъже също обичат прекрасните бижутерски изделия. Ако мъжът, когото обичате, е един от тези, които са любители на аксесоарите, тогава чудесен подарък би било да му вземете гривна или колие. Изберете точно това, което му подхожда и така ще му подарите стил, елегантност и късче от любовта си.

  Домашни чехли или еспадрили

  Домашните чехли не само поддържат краката топли, но също така са удобни, а и в днешно време се предлагат много изключително стилни модели, които ще внесат чар и елегантност в стила на любимия ви човек. А в същото време ще са му удобни и ще го топлят през студените дни. Ако пък е пролет или лято може би добър избор за подарък на мъж са мъжките еспадрили.

  Барбекю

  Картината на мъж, застанал зад барбекю, е толкова добре позната на всички ни. И, дори мъжът да не е изключително добър в кухнята то на барбекюто се превръща в майстор-готвач. Затова чудесна идея за мъжки подарък е именно барбекю. Така мъжът, когото обичате, не само ще има шанс да се порадва на този страхотен подарък, но и ще ви отмени при готвенето.

  Калъф за телефон

  В днешно време, когато никой не обича да се разделя с телефона си, а смартфоните лесно могат да се счупят, страхотен и практичен подарък е именно калъф за телефон. Особено като имаме предвид колко интересни, забавни и любопитни могат да бъдат калъфите за телефон. Тоест, така ще подарите на човека, когото обичате, забавна и практична вещ.

  Покер чипове

  Покерът е изключително популярна и интересна игра, която датира от много, много години и привлича множество хора. Ако любимият ви мъж е почитател на покера и обича да се събира с приятели за няколко часа игра, то една превъзходна идея за подарък са покер чиповете. Те се продават в комплекти и могат да бъдат стандартни или малко по-ексцентрични.

  Сувенир

  Един малко по-артистичен подарък за любимия ви човек би било сувенир със специално значение. Дали ще е нещо, което му напомня за първата ви среща, или сувенир, който да му напомня за любимото ви място, единственото важно за този тип подарък е сувенирът да носи специално значение. Затова помислете кое е най-важното нещо за него и намерете онова, което го олицетворява.

  Аксесоари за фотоапарат

  В случай, че вашият любим човек се вълнува от фотографията и обича да прави снимки, прекрасен начин да го зарадвате за празниците е да му вземете аксесоари за фотоапарат. Изберете най-подходящия аксесоар, който ще пасне на стила на човека, когото обичате, и ще украси живота му.

  Аксесоари за вино

  Вашият любим човек обича ли да пие вино? Ако отговорът на този въпрос е “да”, подарете му аксесоари за вино, които ще направят моментите му още по-приятни. Можете да изберете стойки за вино, тирбушон, сет за вино от няколко части, електрически аератор, мини декантер, декантер с допълнителни приспособления или охладител за бутилки и да зарадвате любимия си с чудесен аксесоар за вино.

  Комплект химикалки

  Един почти универсален подарък са химикалите. И нямаме предвид онези обикновените, които се продават във всеки павилион. Не, на пазара има много модерни, стилни и интересни химикали, които ще допаднат на всекиго. Изберете точния комплект химикали за любимия си човек и му дарете специален и прекрасен празник.

  Виж повече
 3. Подарък за него

  Подарък за него

  Podaruk.net предлага уникални подаръци за мъже! 1000 необичайни подаръка и необходими неща ще намерите в нашият магазин.. Нашите дизайнери са подготвили за Вас специална колекция от подаръци които да подарите по ваше желание.

  Подарък -това преди всичко е уважение, любов и желание да направи един човек щастлив. Подаръци направени от сърце, са спомен за много години. И ако този подарък  прави човека щастлив, като същевременно запази своята полезна цел, той просто става безценен!

  Необичаен подарък за един човек лесно може да се направи ако въображението Ви работи,ако ли не нашият сайт предлага оригинални идеи за подаръци, които ще предизвикат много положителни емоции. При нас лесно можете да купите подарък за рожден ден на мъж, подарък за юбилей на мъж, подарък за годишнина на мъж, подарък за Св.Валентин на мъж, подарък за коледа на мъж.

  Нашите предложения могат да се съчетаят с различен повод: рожден ден, имен ден, празник на шефа, офис парти. Бизнес чанти, кожени тефтери, луксозни ролери и писалки, ръкавели, бизнес комплекти, кожени колани, мъжки чадъри и много други подаръци можете да изберете за Вашият специален повод.

  За Вашият шеф имаме специални предложения - глобус барове, златни репродукции, кожени тефтери и органайзери.

  Виж повече
 4. Есенни подаръци

  Есенни подаръци

  С настъпването на есента, предлагаме на всички наши редовни и нови клиенти луксозна серия чадъри, кожени аксесоари, шапки, ръкавици и шалове.

  Виж повече
 5. Избор на подарък

  Избор на подарък

  Предстоят красиви празници и още по-красиви коледни подаръци. Подаряването на подарък и избликът на чувства, който този жест отключва, може да се разглежда като класически парадокс от гледна точка на психологията. Причина да се разглежда като такъв е схващането, че може би наистина сме по-щастливи, когато подаряваме, отколкото когато получаваме дар.
  С наближаването на Коледа специалистите разнищват психологическия аспект зад размяната на подаръци, в търсене отговора на един важен въпрос: дали е добре да подаряваме на даден човек това, което мислим, че той иска, или това, което би изразило най-ясно нашето отношение към него.

  Подбирането на подарък комбинира желанието да изразим уважението си към някого със стремежа да дарим нещо, подчертаващо нашата връзка. Защото даряването на подарък е чисто практическо действие, зад което обаче стоят и сериозни психологически обосновки.

  Проучване доказва, че при даряване на подарък подаряващият преминава през 2 важни момента: повишава се секрецията на допамин и се активират мозъчни центрове, които пораждат радост от социалното преживяване. Т.е. даряването на подарък наистина ни прави щастливи. Оказва се обаче, че типът подарък, който ще подберем, може да укрепи и емоционалната ни връзка с човека, на който подаряваме.

  Определяща в този случай е гледната точка при подбора на подаръка. Дали ще подберем такъв, който мислим, че той би желал, или такъв, който ще изрази отношението ни към него.

  Виж повече